Toysdaily 玩具日報

查看: 6266|回復: 18

[個人收藏] 2012年當然要影一影transformers

[複製鏈接] |關注本帖

大家好
雖然距離上一次 "新入坑2個月 Transformers collection" 發帖只有短短一個月
不過小弟無女 無朋友 家人唔係身邊  成個holiday season就係去左hunt transformers
所以小小ge collection又有左增長

先黎deluxe

係特價區等左topspin好耐終於買到
個人覺得係dotm deluxe入面最好個個  無論係alt mode 或robot mode個造型都好有型
skids純水係見平唔買唔安樂

見到wreck-gar真係忍唔住要講

"MY  NIPPLES TURN INTO SHOULDER CANNONS"

"whoever the designer is, i'm coming for you"

呢個grimlock真係唔係太掂

old grimlock style

new grimlock style
睇transformers見證考古學ge進步

"yooo~ wasup dog~ seaspray's the name, call me ray, man~"
唔知點解seaspray呢個mold一直俾我一個黑人gangster feel

bludgeon真係一大伏兵 原來無諗住買 始終個造型同其他transformers太格格不入
不過將佢g1 pretender shell個造型再融合自己個alt mode呢個idea越諗越buy
最後買左都真係幾滿意
唔單止係個樣夠奇奇怪怪(in a good way)
tank"頭"打開個細刀會彈出黎個gimmick
轉小腿個時大腿骨都會轉
等等好多細節都好有心機
搞到e+想入埋Blood: The Dark Warrior upgrade kit

"greetings, i'm sky...........JETfire. I am a scientist who change into a taxi...........i mean macross VF-1........i mean.........jet......"
identity crisis

"when will there be a new upgrade for my buddy Hoist"  (話說傳聞下一個classics會有trailbreaker 同Hoist)

lugnut 又係一個好物 造型夠霸氣而且transformation夠好玩
小弟就最鐘意手部個變形   估唔到簡簡單單ge機翼都可以變到咁有創意
不過缺點都唔係冇  例如肩部活動範圍唔多

prime系列

bulkhead 完全係絕品!! transformation簡直係genius
有幾次玩緊佢個時簡直忘記左自己玩緊一個普通ge voyager transformer
睇返佢同最近dotm d voyager   制作技術上簡直好似跳左幾年

the good old prime team

things turn out bad

話說小弟為左呢2個voyager都真係盡心盡力
一收到料話係加拿大出左就連續4日去4間唔同ge toysrus搵
不過炒家同想要佢地ge人多到就算有貨   唔洗幾粒鍾已經俾人掃曬
尤其係bulkhead個情況特別誇張
小弟都係好好好彩先搵到

leader class

雖然bumblebee可能已經出到冇人想買
不過小弟無疑覺得呢個mold真係唔差
雖然缺點都唔少  articulation唔係好 比例好似怪怪地等等 (個backpack我都唔知算優點定缺點好)
不過的確唔可以話係差 而且stealth mode 又唔錯 (尤其係加拿大特價40% off HKD300埋單ge情況下)

sentinel prime 又係好唔錯
transformation好特別 變alt mode個時手腳合埋一齊  變robot mode時胸口個formation 都好特別

e+想要同比較易得手個d都已經買左(classics/henkei 有D真係俾人炒到好貴)
入貨速度應該會緩和返小小(除非入埋third party 堆)
多謝觀賞

全家幅

"i get this leg transformation from jazz"

"this sort of "speaker sound blaster attack" is also inspired by jazz"

"LET GO OF ME, GRAPPLE! I'M GONNA KILL THAT PUNK"
"calm down jazz, he's just a kid"

"oh by the way i also get this yellow base with black stripe paint job idea, which makes me AWESOME in the movie, from Grapple"

"hey do i look like Shrapnel"

:71:
support大大!
冇見一陣又入左好多新野wo!
大大d相好靚!有幾隻比你毒到
classic grimlock真係好麻麻....所以

仲有最近一入
呢隻真係幾正,用色好有heart

仲有呢隻暫時同卡食最夾ge soundwave
多謝分享,

大大初入坑,不過已經有好多好物,
玩得好開心呢~~~
very good..........
回復 2# waven

MP Grimlock小弟一直都好想買  不過等緊好價
3個conehead其實小弟最鍾意Thrust 不過淨係搵到Dirge 又懶 費事上網買
soundwave 小弟都覺得好搞笑  出得最g1 ge 居然係music label個個

多謝分享,

大大初入坑,不過已經有好多好物,
玩得好開心呢~~~
Garycharm 發表於 4-1-2012 12:26 PM

@@多謝支持~小弟原本主嗜好係打ps3 不過自從玩transformers之後 玩少左ps3好多
E+仲有4只game等緊我
影得好正呀~~大大
Add marks for your effort! :71:

U are not alone cause I'm also haven't got a girlfriend...............

p.s. I haven't bought toy for a year~~~~~~~
prime系列真係好正, 星星叫係其中比較好既1隻, 值得入手:71:
近排出個隻 wreck-gar 真係好正, 起碼抵玩過隻日版...
美版可以買 2 隻, 一隻變人, 一隻變車, 玩騎士 mode
:66:
大家好
雖然距離上一次 "新入坑2個月 Transformers collection" 發帖只有短短一個月
不過小弟無女 無朋友 ...
taikaku 發表於 4-1-2012 11:44 AM

2個月己經有咁多!!!!!!!!!!
強!!!!!!!!!!!!!!
Add marks for your effort!

U are not alone cause I'm also haven't got a girlfriend.......... ...
Douglas.M.Saint 發表於 4-1-2012 01:34 PM

就係各位c hing ge post陪伴小弟過x'mas
今次呢輯相都係小弟第一次咁認真, 由開始整個light box 到重新打個post三次(頭2次打到中途firefox都crash左)所以到最後只係想快d發左個post佢算

prime系列真係好正, 星星叫係其中比較好既1隻, 值得入手
wingun0 發表於 4-1-2012 10:45 PM

好多人話starscream係deluxe so far最好個個
不過小弟反而最鍾意 cliffjumper
而且e+仲煩惱緊之後個voyager starscream 買唔買好:?

近排出個隻 wreck-gar 真係好正, 起碼抵玩過隻日版...
美版可以買 2 隻, 一隻變人, 一隻變車, 玩騎士 mode ...
36韜 發表於 4-1-2012 11:03 PM

唔知有無人睇得小弟個wreck-gar其實爛左
所以都有諗住買多一個

再次多謝大家支持
Can you PM me where can I find the 特價 topspin? Thanks!

回復 12# taikaku

你講起先留意到!
我最近入果隻wreckgar都係爛同一個位:79:
(仲有博派貼紙都係"咩"左,比我撕走左)
而家用AA膠痴返都唔敢變返車型
我果隻塊面仲有D位冇左肉色,露左黑色出黎
而且仲要係軟膠,都唔知點上色

BTW我果隻wreckgar同隻卒都抹左本身對眼隻紅油
用紅gm筆上返薄薄地1,2層(仲有scourge)
透明的正d!
Can you PM me where can I find the 特價 topspin? Thanks!
waterdragon 發表於 5-1-2012 10:15 AM

不好意思  小弟好似仲未可以pm
不過小弟身在加拿大, 係christmas之前個時買
而且經過xboxing day sales deluxe $6加幣 洗劫之後 唔好話topspin  直情小弟去開個間toysrus deluxe個櫃檯 完全消失左
所以講左都應該幫唔到你
回復  taikaku

你講起先留意到!
我最近入果隻wreckgar都係爛同一個位
(仲有博派貼紙都係"咩"左,比 ...
waven 發表於 5-1-2012 11:49 AM

佢爛個個位 我都唔知係我玩得粗定佢個設計有問題
rts d 博/狂派貼紙又係  點都好似鐘意"咩"小小  貼唔正咁  搞到都有小小想買reprolabels自己貼個正正常常ge 博/狂派貼紙算
不過聽c hing你講到你個只condition咁差   不如買多個拉  反正電單車唔嫌多

俾c hing提一提搞到我都想搞一搞對眼tim@@