Toysdaily 玩具日報

查看: 59909|回復: 212

[分享討論] 警告:千值練超獸開口頭生產問題!07072015追記

[複製鏈接] |關注本帖

合體前努必check清楚手上的頭有無如下圖般出事(一邊裂開了)  如是者請千萬不要合體  否則一扭必爆!

07/07/2015追記

昨天(06/07)已成功於千值練換了新頭  在此先多謝提供換貨資訊的版友們  其次  一如所料  舊頭撐不了多久  在換貨其間  已於美人手中爆開了  所以不幸中sad的版友  快換吧

第三  要在此盛讚千值練的售後服務  即日連系即日攪掂  令我當堂安心哂  亦可放心繼續購買該公司的產品  真正win win 大家都開心哂

第四  本人之前只是合體後就放着  剛剛才正式把玩所有關節  一開始的確係好緊的  除了要用所謂陰力之外  我覺得更重要係一定要就啱角度才轉  並留意轉動一個關節時  有無讓其他關節不正當地受力等等  總之  小心d玩係ok的(除非你中左隻工人組裝時已經出事既  就幾小心都無用了)  當然  我亦希望設計開發人員們  之後可以造出更平易近人既關節就好了  以上
點只衰過隻狗,直頭狗都不如啦!!玩又冇錢玩,剩係識幸災樂禍
見到有d人幸災樂禍,真係衰過隻狗。
玩果個都未出聲佢已經狂吠。
玩具要睇價錢既話就咩廠都唔抵買,個成本價/同生產價實低過個銷售價,咁以後咩玩具都唔洗買啦。我自己玩玩具多數係情意結問題,俗語都有講千金難買心頭好,如果有空閒錢唔怕洗呀,搵得黎洗得去。
又十隻手指都有長短,向生產過程實有次品既出現,呢個時候要睇售後服務吧,只要有人參與既野就唔可能確保所有貨品百分之百品質

事實上又真系證明訂貨的人好多
落得訂亦證明班訂家對千值練斷空我有愛
就算有玩家爛左零件都可以得到補償

沒錢, 沒訂, 又想平價入手的玩家講d野零舍肉酸

而我相信玩緊或者訂左又未到手班人(包括我)
隻野系自己收藏入面已經唔需要再理會出面咩價位
因為已經感受到呢隻野好玩之處

追加一點
仲有隻黑翼等合體

我是台灣玩家

買到現在約4天

因為家裡沒地方擺

每天合體又分離

高跪姿 一字馬等高風險動作我都玩過

完全沒問題

不過因為關節不是合金

我擺動作大概都要花費5分鐘左右

是真的要小心玩

但是絕對可以玩沒問題
joseph1106 發表於 9-7-2015 10:40 PM
我咁樣串你是因為我已被玩具玩了許多年.

我有錢, 有時間, 有地方先玩玩具
唔明D人點解要被玩具玩

我隻EX真三一跌爛左都未好似D人鬼殺咁嘈
唔系我財大氣粗
而系做人必須要有修養
玩具爛左就研究下有咩解決方法
而唔系發晒矛又話唔值, 又話咩又話物咁
點做大事阿?
頭像被屏蔽
wiswis 發表於 9-7-2015 06:27 PM
請恕看不懂,CHING可否指出張相邊部份出現問題?

關節圓形見開口部位有小小白色爆裂的位置
頭像被屏蔽
已見到一堆維穩po,總之一句,兩千零蚊抽隻大盒蛋,維穩金句:有愛嘛!

這係咪可以同廠/代理換番個冇問題的?因為似生產質量問題...
唔該晒~  就遲D先買!
多謝師兄提醒我嗰隻都有裂痕
甘就麻煩啦,代理原來係elite....
ching嗰幅圖片非常helpful。
咁大獲?
other big big have other problem....博頭關節位已經斷左...

http://toysdaily.com/discuz/foru ... age%3D1&page=78
qc有冇做野架...................
做講左呢隻野要睇定d,第一次出多合體既玩具,關節多,出事機會率較大。

我其實都想買,咁而家點收科?
收人哋成二千幾蚊呀,,,,
千值練話影返D單同盒面個海外售買印花,再email去,就幫你跟,
想問.博頭關節係邊隻呀?
我起碼年尾先有得玩,睇住其他人D相先...
咁危險,我差d 被毒多幾百都買,而家睇定d 先