Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Kids Logic 1:6 VF-1J Robotech Macross Saga Cockpit Diorama

[複製鏈接] |關注本帖

係,吾知佢想表達D咩

都吾講要做個模要design要license fee,仲有隻可動figure,手辦figure,speaker,籃牙D野又可以吾計
正等如外國都大把人做到HT級數figure ge人, so?....甘就一定平過Ht?

鍇!!!正正相反,customs made先係最貴
超正,但
一定不會
為個喇叭
而買呢件
產品啊!!!
takeshi 發表於 17-12-2016 08:54 AM
係,吾知佢想表達D咩

都吾講要做個模要design要license fee,仲有隻可動figure,手辦figure,speaker ...
takeshi 發表於 17-12-2016 08:54 AM
係,吾知佢想表達D咩

都吾講要做個模要design要license fee,仲有隻可動figure,手辦figure,speaker ...

其實真係有留意既都知, 有啲噴到靚靚既成品都收幾千蚊一隻.

如果要搵人做呢個機倉, 由0開始要做幾耐, 計下人工, 就知會唔會貴得過而家隻成品, 仲要係冇license.

正~~
太貴不會買,留比有心有錢的人
成皮野買個發光小喇叭........=.=
Last time i remember got 1 F-16 Cockpit around same time HT made Top Gun figures? It was expensive but maybe HKD$1000? but no lights no LED not LCD.

This one is impressive but cost many people 1 month salary.

The LCD, can use to play other movies? if not not much use... cheaper way is to use backlight with projection films like cheap toys.

The speaker, got what use? Medicom Akira Bike don't have Speaker but you can connect to any speaker to have SFX, why add cost?

The figure, i think Toynami looks better. The suit also looks like easy to break.
mj23 發表於 17-12-2016 05:27 PM
其實真係有留意既都知, 有啲噴到靚靚既成品都收幾千蚊一隻.

如果要搵人做呢個機倉, 由0開始要 ...

係,有D位customes made係做吾做到都成問題.....幾年前出左movie figure時 我真係冧過找人整....
其實有樣好得意ge現象,當有某D人覺得某D玩具價超出左自可接受範圍就會突變左--功能化--評論。正如呀媽話買夠膠做乜?都冇用...

你要個發光小喇叭, 根本就吾需要買甚麼玩具,去鴨寮街大把吧。

Hottoys Top gun figure?!...乜野年代ge事....今日食個dinner都五、六十啦...我以前search過就吾覺有甘平....仲有果時個質素...

cost peoples one month吾代表就一定就係over price ga...人地target都吾係many peoples...有好多非必要品都cost peoples one month salary even month salary係幾皮野ge人....

Medicom Akira Bike 3K幾加埋人都5K... 依家呢架8.5K連人...仲要個size...爭幾廿倍..點比...不如去睇下實物先....

LCD 真係冇用....像真之嘛...都吾會用來see movie....其實嚴格講成件野實際來講都冇乜用..其實所有玩具嚴格講都係冇Й實質用途...除左心靈慰藉....

其實medicom Toynami 定佢呢件 suit最終好多年後如保養吾好都係會 break因都係PU料...PU料係終有爛的一日...除非用真皮....

當然我吾係話佢絕對合理,抵...換轉第二間大廠做去處理可能又可以平D...但可否吾好評得甘片面...突然轉曬玩具原來要function-able先值得比錢.........

我覺得有人肯冒險出呢件Fans 終極Dream toy已經勇氣可加....佢地已經縮到limited 300 only...
8.5k is acceptable after seeing the real thing, but I really hope they could include the full nose, anyway, another good product from a HK company!!!

belldandy1628

見到實物真係好正,但好希望可以加入開機時可以有opening音樂同續排燈開啟咁就真係正爆燈了。(利申已落訂)
我细心睇啲留言
深深感受到什麼叫做『吃不到葡萄是酸的』
好正! 只可惜自己屋企空間問題...
咁大件又咁精细一萬樓下又有人仔真的算平了。
hk小文 發表於 15-12-2016 10:55 AM
成萬銀, 當你係 hi fi 喇叭又唔係個種質素(個人斷估, 咁樣設計, 聲靚極有數), 當你係玩具又貴到脱曬 ...

我想説的就是這個意思!
玩具就玩具,音響設備就音響設備!
雖然係做得好靚!
但係你當佢玩具你又要擺好佢避免風塵!
你當佢喇叭咩聲又唔會好好!
講得衰啲隨時千幾蚊嘅喇叭都好過佢!
大家都係玩玩具嘅你會鍾意見到啲玩具風塵咩!
擺出來當喇叭用實封塵到暈!我本身都係超時空要塞嘅fans!
但係都唔係佢出乜嘢我都會買!
我只係想講理性少少睇件事!
唔好比啲廣告或者口碑影響到!

老老實實,直到目前為止全世界就只有呢間公司量產化1/6 vf-1j的玩具仲要有聲有畫有燈有人兼且睇落都有板有眼,作為MACROSS迷既我從心裡向佢地說聲多謝!我個人認為錢到最後係帶唔走既,如果有能力有地方既MACROSS死忠帶此神物返屋企一定好多回憶返洒黎,我個人也正在思想爭扎中,
我好buy的,不過現場個sample近睇太趕客,將來大貨質素係點好難想像,點敢落訂.....