Toysdaily 玩具日報

查看: 4561|回復: 43

[個人收藏] 叫雞隊長,唔係,殺雞隊長至真

[複製鏈接] |關注本帖

你地有無聽過殺雞隊長?

無哩

緊係無,唔係咁寫引唔到你地入黎架

宜家係 TD 出 POST 係要攪 D 花臣先有人睇

入正題嘞,今次賓賓賓想同大家分享既係 HI-METAL R Destroid Spartan

不過予其說分享不如說快影啦,因為得嗰幾張相,大家唔好見怪吓

黎啦

外盒唔影嘞,一開波就影入面

前後左右

可動度

雜影數張

又玩完,BYEBYE

後記:

相信各位 MACROSS FANS 一聽到個雞字就會即刻聯想到祖拿達軍俗稱「雞腳」既戰鬥囊

而點解今次用「殺雞隊長」黎做標題呢,其實又真係同個內文有關聯架

唔知粉們仲記唔記得元祖動畫裡面有一集阿輝哥未就係揸左部 SPARTAN 出擊囉

記得又好,唔記得又好,黎重溫一下啦

話說阿輝哥本來約左美莎去森林公園玩既,點知接到個來電........

我諗大家都試過咁既處境架嘞,對前度總係仲有 D 野既,所以輝哥都唔例外.......

與前度再會,開頭總有些侷促,但當找到切入點,所有不安就會不徑而散........

這個表白問又有邊個頂得住吖,輝哥回憶萬轉.......

只差一點,愛火便重燃,點知好事總多磨.......

郎情妾意咁就破碎

同一時間,未莎仲係度等緊輝哥出現....

輝哥都係男人,一見食唔到前菜,就緊係即刻番去搵食啦

正去到機場攞番架機之際,竟然發生左事........

唔知係心急想番去吖定真係出於軍人既責任心嘞,輝哥佢.....

親自充督軍之餘,仲以隊長身份落手落腳攪掂左幾架雞腳添........

而呢個就係標題中,殺雞隊長既由來
夠唔夠夾硬黎呢

多謝大家收看,下次再見

P.S. 個 POST 完左,但輝哥個故仔未完.....

輝哥心諗,今日真係好彩呀,又有得摸下明美隻手仔,摸完又有咁大個藉口掩飾罪行,到最後仲可以無事咁 CHOK 住慍呀美莎.......

不過,後生仔真係後生仔,做野衝動左D..........

呢個故事教訓我地,食完野記住要刷牙呀

支持,我細細過砌過呢盒模型。
有靚圖睇又有故仔聽,謝謝。

多謝支持,希望放左工大家都開心d啦  發表於 22-5-2017 11:45 PM
謝謝ching重溫,咩感覺都返晒來…

咩感覺先,macross 定 前女友既記憶呀^^  發表於 22-5-2017 11:46 PM
D旁白真係抵死, 道出左好多男士既心聲!

人不風流枉少年吖,讀書年代只要開朗 d,健談 d,應該唔小愛情故事會發生架嘞  發表於 22-5-2017 11:49 PM
你今日刷咗牙未?

日日都有刷洗^^  發表於 22-5-2017 11:51 PM
我冇刷牙,亦冇send 錯group

咁周賓有無整損先  發表於 22-5-2017 11:52 PM
好正的分享

多謝多謝  發表於 22-5-2017 11:54 PM
其實手掌咁大,做到可動也不是問題⋯⋯笨大就要你換手形

故事(旁白)好正

旁白源自每位師兄的經歷,有共鳴才能笑得出既  發表於 22-5-2017 11:56 PM
謝樓主分享好圖!

多謝師兄,我您讚圖靚咋,真識貨  發表於 22-5-2017 11:57 PM
故事回顧 好睇過 玩具報告 ……

有經歷的男人自然覺得回顧好睇過報告^^  發表於 22-5-2017 11:59 PM
That's good job keep going.  剛滲完線好累了……

滲線真的花時間,師兄好心機  發表於 23-5-2017 12:00 AM
多謝各位俾我呃左入黎既師兄,更要多謝有留言支持既巴打,無您地既回覆真係無心機再出新 POST
補充多小小玩後感啦,今次SPARTAN 維持系列一貫高水準,做工精密,可動度高

雙臂多重轉向,方便擺出高舉或揮動姿勢;腰部可前後傾斜(30度左右),亦可轉腰;HIP 位能拉下,增加站姿角度

唯一真係麻麻地既就係手掌不是可能手指而是採用更換既方式,減小小分啦(不過睇番佢碌野圓碌碌,用可能手指未必揸得穩)

所以有儲開呢個系列既,實屬必買品