Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 警。狗

[複製鏈接] |關注本帖
師兄,嘥9氣啦,我地唔係動物專家,唔識同啲黃狗、乞衣狗討論,佢哋唔識聽,淨係識吠,等其他人驚咗佢地架咋
newnov 發表於 31-8-2019 06:52 AM
多謝你提醒,沖入立法會破壞,侮辱國徽國旗都未找數,
而家暴動隨時出現,警方要全力應對,憑咩要為左你 ...

前車可鑑?早幾日醫院私刑果單,家屬6月就報警投訴,到8月查都未查過,唔係有CCTV,同傳媒通晒天警察會去查?仲要講大話係搵唔到報案人?開file會有身份證號碼,電話,打唔到電話就搵唔到地址?你呃邊個呀?
7警果單,係因為傳媒影到先拉7個,唔影到警察仲唔包庇?拉7警唔係因為警察好呀!係因為佢地行私刑"唔好彩"影到咋,更唔好講依幾日在新聞見到果班示威者俾人過度拳打腳踢會拉人
身為執法者私相授受,仲以司法者自居?憑咩講係正義
無牌爛仔就拉,有牌爛仔就大晒,閣下真係高見
K動戰士渣古 發表於 31-8-2019 07:58 AM
前車可鑑?早幾日醫院私刑果單,家屬6月就報警投訴,到8月查都未查過,唔係有CCTV,同傳媒通晒天警察會去 ...

班暴徒帶住口罩破壞有幾多無拉?
你點解唔叫佢地去自首?
講到尾究竟邊個係爛仔呢?
newnov 發表於 31-8-2019 08:01 AM
你點解唔叫佢地去自首?

all,掟汽油彈既要拉,行私刑既要拉,當晚元朗警署當值既更加全部要拉,嚴重瀆職既警察,麻煩全部拉晒先好講
K動戰士渣古 發表於 31-8-2019 08:08 AM
all,掟汽油彈既要拉,行私刑既要拉,當晚元朗警署當值既更加全部要拉,嚴重瀆職既警察,麻煩全部拉晒先 ...

絕對正確,有好暴徒多都捉唔翻了,所以唔好唔好只係個別咁講,你要個別事件,睇下呢單野有幾多人應該受法律制裁

https://m.youtube.com/watch?v=-bKbINmMpY8&feature=youtu.be
roywong 發表於 22-8-2019 07:46 PM
既然冇討論嘅空間,咁拜拜啦

又話拜拜嘅?講一套做一套,果然人格低賤!
newnov 發表於 31-8-2019 08:01 AM
你點解唔叫佢地去自首?

警狗濫用私刑,知法犯法,罪行比普通人更嚴重,自持有警權在手,有上級包庇,只有果D最無人性的雜種至会助紂為虐,為極權吶喊!
newnov 發表於 31-8-2019 09:56 AM
絕對正確,有好暴徒多都捉唔翻了,所以唔好唔好只係個別咁講,你要個別事件,睇下呢單野有幾多人應該受法 ...

蠢材,果D係差佬扮㗎!
chhnpng 發表於 31-8-2019 10:04 AM
警狗濫用私刑,知法犯法,罪行比普通人更嚴重,自持有警權在手,有上級包庇,只有果D最無人性的雜種至会 ...

警察唔係人?你只對濫用私刑同知法犯法的暴徒表現人性理解同包容?
雙方都有一班失去理智的人出現,犯法都要受法律制裁,但講暴力同無人性行為的源頭,都係班暴徒
chhnpng 發表於 31-8-2019 10:07 AM
蠢材,果D係差佬扮㗎!

天才,警察係暴徒扮架!
chhnpng 發表於 31-8-2019 10:04 AM
警狗濫用私刑,知法犯法,罪行比普通人更嚴重,自持有警權在手,有上級包庇,只有果D最無人性的雜種至会 ...

政府諮詢不足回應欠奉, 部份警察有做錯, 明顯近期例子係醫院打阿伯嗰單, 可以話仍然盲撐警察的人係助紂為虐。

相對地示威人士裡面部份暴徒公然犯法, 明顯近期例子係機場打記者阻醫護救人嗰單, 仍然盲撐暴徒公然犯法的人亦係係助紂為虐。

要鬧無人性, 上述兩者都係一樣;係錯就錯, 啱就啱, 不宜因為立場不同就揀來講。
newnov 發表於 31-8-2019 06:46 AM
你放大左個條例既影響,我唔覺得條影響到一般市民,只係身有屎既人先會驚,你話唔回應係暴力,
我唔覺得 ...

身有屎先驚?接連多次不同界別大型遊行、集會嘅人都身有屎?相反去諗,見到咁多「疑似身有屎」,點解冇相應、甚至超過嘅大規模運動?

意見接受,態度照舊,「唔回應」有幾無賴、恐怖、暴力……我諗唔使解釋

我有講過上街破壞唔係暴力?唔好老屈!但你想講破壞行為唔該連同警察喬裝一齊去講
知你好努力去模糊視線,避談政府任意行「眼不見的暴力」,不斷聚焦中途示威者因政府、警察而起嘅衝擊、相應反抗嘅畫面

繼續顛倒是非,轉移視線,扮傻,我之前話呢度無弱智係錯嘅
newnov 發表於 30-8-2019 08:41 PM
警察犯法一樣會受法律制裁,所有做過破壞行為的暴徒一樣,
你所講既其他歪理我唔同你拗了,同意你的會支 ...

而家成千成千譬警狗犯法,你有見到幾多个伏法?你咁鐘意同D警狗辯護,你肯定有親戚朋友係警狗,甚至你自已本人就係一隻警狗,先至会將是非黑白反轉嚟講!
newnov 發表於 31-8-2019 06:40 AM
你條數爆就得?好似你先係不理他人瓦上霜喎,
我就係行過信和現時點仲有女人街波鞋街,你以為全世界人淨 ...

內地人買樓無難度?唔好咁白痴啦!而家内地城市貧富懸殊果種嚴重法,你真係以為佢哋个个有錢買樓?果班貪官污吏就有錢買!
chhnpng 發表於 31-8-2019 10:25 AM
而家成千成千譬警狗犯法,你有見到幾多个伏法?你咁鐘意同D警狗辯護,你肯定有親戚朋友係警狗,甚至你自 ...

我身邊所見好多市民同街坊都支持警察反對暴徒,咁個個都當差?
你咁支持暴徒我有無話你係暴徒?
我唔會,因為呢度大家都可以討論問題,你想將件事個人化等另一方收聲?仲想拉埋家人落水?
想靠威脅令人收聲?呢種就係正宗白色恐怖了