Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 警。狗

[複製鏈接] |關注本帖
newnov 發表於 27-7-2019 07:53 AM
好野!支持警察儆惡懲奸,打死班垃圾滋事分子

有你D咁嘅垃圾唔怪得D警狗咁惡!
toys991 發表於 27-7-2019 11:50 PM
支持自high 貼 , 黑曱甴 比 白曱甴打到爆哂肛,有咩頭暈身興,又吾係要警狗打救,仲話警狗救佢救得遲添, ...

咁都講得出真係無人性,畜生都不如!
newnov 發表於 14-8-2019 09:14 PM
唔除口罩,濫用私刑的都係真英雄?
其實諗真 D 我覺得再互相指責都係無意義,根本講唔到道理,成件事變左 ...

警狗根本係毆打市民而唔係拘捕,係違法的,果班係狗,唔係人!勾結黑社会,你重同佢开脱?你有無人性?
toys991 發表於 16-8-2019 09:16 AM
而家已經沒好日子過,講咩將來?

咁你即係話送中條例通過香港就会有公義?真係狗口長不出象牙!
chhnpng 發表於 16-8-2019 10:49 AM
咁你即係話送中條例通過香港就会有公義?真係狗口長不出象牙!

其實你想討論定當講完口號就算?
建議整合你想講既野,會有效同有力D
多謝各位同路人及非同路人入黎留言,反應如此熱烈實始料所不及,畢竟現在能過5頁的留言而少之見少了,小弟應開心還是不開心好?
當初開此 post 原意只為借玩具攝影,把心中的想法,及不快發洩出來,估不到一石激起千層浪

但畢竟 TD 並非純政治討論區,而是一個玩具友們相叙暢談玩具經的地方,所以小弟懇請雙方玩具友都能以不相和氣既原則,大家各自表達心中意見,起碼有個渠道舒發左

心中度怨氣,才不會繼續懷住怨恨心情面對日常生活

最後在此多得管理員容許呢個 post 繼續生存,這是小弟近年裡最欣賞 TD 的處理手法

P.S. 小弟深明雙方都各有見解,係現時情況下係好難說服到對方支持自己所相信的理念,所以懇求各位討論還討論,不要作人身攻擊或咒罵對方

再一次多謝大家支持

大部份香港市民都驚共產黨,你真係有建設性既行動去爭取公義,我諗冇人會反對你。

但原來啲所謂方法係放狗咬自己友,唔俾本地店舖做生意,習總會因為香港店主冇生意心痛嗎?塞地鐵唔俾人返工,林鄭會因此遲到嗎?塞機場等外國遊客鬧爆香港人,他們口中嘅黑警,會有丁點損失嗎?

任何一個正常人,會真心認為以上行動可以達成五大訴求,為香港爭取到真普選嗎?

閙唔同政見嘅人係畜生,對事情有任何幫助嗎?

冇,只不過係一種自我發洩。發脾氣就發脾氣,請唔好講到係爭取公義咁偉大。

或者大家嘅理念係高尚嘅,意圖係正義嘅,付出係無私嘅。

但現階段,帶俾社會嘅影響係負面,呢個係事實。到最後我相信亦唔會為香港人爭取到乜嘢,有的只係一堆請暫時唔好去香港嘅旅遊警示,同更分藍黃嘅對立氣氛而己。
chhnpng 發表於 16-8-2019 10:29 AM
咁都講得出真係無人性,畜生都不如!

開口埋口畜牲垃圾,我係你隔離容咩易連我都打埋?我好驚呀

國有國法,討論區有討論區版規

哩度係玩具討論區只討論玩具

你犯法,
版主刪你,吾通你又話要 光復toysdaily, 時代革命呀?

個討論區係版主既,吾通你又話你個帳號係哩度開,你有話事權,要個討論區吾比人管,討論區獨立呀?
toys991 發表於 16-8-2019 08:16 AM
大多數光明正大的香港人吾會帶囗罩

我只問一句:
黑社會 唔帶囗罩 攞曬架生入西鐵站見人就打,
差佬即場唔拉人, 就黎一個月都冇人被起訴
咁佢地係咪算光明正大?
shiufon 發表於 16-8-2019 11:42 AM
大部份香港市民都驚共產黨,你真係有建設性既行動去爭取公義,我諗冇人會反對你。

但原來啲所謂方法係放狗 ...

可惜呢度唔係fb俾唔到Like
唔係我一定會俾個Like你

一直以嚟反對派官員同市民就係咁樣
企响道德高地,死要做尐
(佢哋以為)大義但其實冇意義冇作為
只為拖政府後腿,讓香港越嚟越亂嘅事
自我發洩破壞完話自己為正義
就咩責任都唔洗負
建議你自已睇晒我D貼
shiufon 發表於 16-8-2019 11:42 AM

佢地全完係一班三歲小朋友發脾四既行為,哈哈.
toys991 發表於 16-8-2019 11:55 AM
開口埋口畜牲垃圾,我係你隔離容咩易連我都打埋?我好驚呀

請你自已睇番你自己D貼,一开口就話人哋係曱甴,係边个語帶侮辱在先?
chhnpng 發表於 16-8-2019 02:12 PM
請你自已睇番你自己D貼,一开口就話人哋係曱甴,係边个語帶侮辱在先?

禁閣下認為佢地真係曱甴黎?如果唔係唔駛禁大反應喎

其實放眼全世界抗爭方法都係差唔多,只不過香港人示威手段較為和平溫和而已。