Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 警。狗

[複製鏈接] |關注本帖
codianno 發表於 27-8-2019 04:39 PM
哈哈,是的。我受外國教育,就是不太相信中國政府,回歸之後有試過接受,試左廿年,真心信唔到,所以佢係 ...

我係香港出生長大,後生時都幾大中華膠,但人愈大睇得愈清楚,目前中國政權真係無恥到不行,完全係世界最大邪惡組織。

愛國不等於愛黨
尤其見到中共腐敗不堪,人人貪污成性,愛國更加要討厭黨
在我眼裏,明知中共貪腐卻共持中共等同賣國
甚麽以黨治國,終身國家主席,根正紅苗,同古代帝王制,封建制度有何區別?
反對外國勢力?咁你肯公布你在國共内戰向蘇聯借左幾多東西,又在國民政府的國土,割左幾多俾蘇聯未?世上最大既賣國賊!
我退而求其次,你公布下黨中央,人大代表直系3代有幾多外國國籍,資產,睇下中共又有幾"偉大"?
送中?陽光司法?食蕉啦賣國賊
benbenben4213 發表於 27-8-2019 01:08 AM
好耐無見嘞,cchong 兄,近來如何,仲有無玩戰隊食玩?

如果仲有,好想睇您既黑版鳥人戰隊呀

懶咗
都唔想懶
對上果隻係超獸戰隊
都係貼貼紙完工

其實好耐無上 TD
都係咁啱手痕入嚟見到你個 post 留個名
好慘,龍珠竟然比古珈黎個徹底反轉同侮辱...

唉真係CLS...

希望戰隊同RIDER們都繼續幪住面帶住一副肉身同惡勢力戰鬥

newnov 發表於 27-8-2019 07:00 AM
你個比喻錯左,因為你無啦啦預設中國係奸,呢個同你淺黃血統有關,比喻應該係咁:
撒亞人野蠻,因為有菲 ...

咁請問你会用咩方法攪好自已國家?
newnov 發表於 27-8-2019 07:25 AM
成班暴徒扮市民,自high當民心向背?
如果係警察,好簡單,成班暴徒扮街坊粗言大罵,警察克制繼續行,
如 ...

你覺得警狗克制?你知唔知新屋嶺發生咩事?
leawong 發表於 28-8-2019 06:47 PM

唉真係CLS...

再講唔知仲有咩作品會俾佢拉低
leawong 發表於 28-8-2019 06:47 PM

唉真係CLS...

一睇就知係another Kuuga
算啦,唔好理佢啦

總之示威就唔啱,最暴力都係示威者,所有警察都係受害者

而且最唔啱就係搞著你呢種相信政府嘅良好公民,所以捉曬佢地就最好。

我終於明白點解一個民望得廿幾分嘅特首仲可以繼續厚住面皮坐落去。
chhnpng 發表於 28-8-2019 07:21 PM
咁請問你会用咩方法攪好自已國家?

你覺得一個人可以搞好國家?
中國人大都支持自己國家,有人永遠只睇負面,呢世都滿足唔到佢地。
佢地不停要求要做得更好,人地做得好的佢地唔會理。呢種人自己生活都未搞掂就大言不慚要點點點搞好個國家,因為佢地覺得係個國家唔好,所以自己先生活得唔好,
呢種人一世都係失敗、埋怨當中渡過

唉真係CLS...

你覺得比喻唔岩可以駁,唔好駁唔到就話我侮辱龍珠,我最愛龍珠,悟空率真勇敢有骨氣,呢幾點係而家班暴徒身上完全搵唔到。成班暴徒同菲利手下一樣無惡不作。
chhnpng 發表於 28-8-2019 07:24 PM
你覺得警狗克制?你知唔知新屋嶺發生咩事?

其實算啦,你都係覺得暴徒為光復點破壞都岩,我又覺得警察點做都係要維持社會秩序,大家都唔會因爲一兩單野就改變立場,都無咩好再拗既需要
codianno 發表於 27-8-2019 04:39 PM
哈哈,是的。我受外國教育,就是不太相信中國政府,回歸之後有試過接受,試左廿年,真心信唔到,所以佢係 ...

無錯,其實件事講到尾都係一個身分認同既問題,
同埋個人點睇社會同自己既關係,
有人覺得係個政府唔得,要改變政府自己先有出路,
有人覺得自己努力同收穫成正比,與其改變自己改變唔到的事,不如做好本分,樂天知足

唉真係CLS...

我都覺得大開眼界⋯⋯平時自己返工個度清一色深藍同事(冇計執法部門唔少都係慈母個邊轉嚟,whatspp收埋嘅料都係個D有限訊息)一講到日後可能我地都要出去打時都啞左口,大家都心知邊一方過份武力,邊個行為理虧。

但向呢度真係完全認識到另一種藍色思維,理直氣壯將是非黑白完全顛倒⋯⋯
newnov 發表於 29-8-2019 06:50 AM
無錯,其實件事講到尾都係一個身分認同既問題,
同埋個人點睇社會同自己既關係,
有人覺得係個政府唔得, ...

做好本分,樂天知足我倒是認同。努力同收穫成正比就未必一定,我80後,覺得我努力還可以。依家年青人比較困難,唔係話冇可能,但我唔會話佢地廢。佢地成長背景,接受嘅教育同我唔同。依家社會變得超快,改變自己去迎合大環境唔係個個都咁易做到。香港同時存在兩種極唔同嘅思維,一定係會打得超激烈。有D野我地覺得改變唔到,但係唔係所有人都覺得改變唔到。年青人就有呢種能力