Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 警。狗

[複製鏈接] |關注本帖
唔好意思,本來講左唔講政治,最後都係要自打咀巴讓各位失望了
newnov 發表於 15-8-2019 06:49 AM
班示威者一邊破壞一邊打人一邊嗌停呢種咁虛偽既行為都有大把人支持,
個個覺得無曬辦法一定要暴力爭取, ...

呢兩個月有暴政體驗版你當透明,人哋作幾句被抹黑你信到十足,當正陰謀大揭秘咁發表,中共靚仔得濟被人抹黑幾十年?

人哋要偷你嘢唔使一定要搶你銀包,見自己有幾蚊剩就撲出嚟感恩,覺得生活美滿?
邪惡嘅中共係震旦幫,正義嘅香港市民係幪面超人。

勢孤力弱嘅幪面超人無辦法對抗震旦幫,於是挾持其他市民,來逼使壞人投降。
其實真係冇問題的,與其委曲求全,成為邪魔國家下嘅家畜,大家寧可放棄安穩,挺起胸膛做個真正的人。

塞地鐵,塞機場,所到之處店舖落閘,冇問題的,阻的只是一時,改變世界卻是一世!

終有一天中共會知道香港人嘅利害,林鄭會下台,五大訴求會全部實現,習總俾香港有真普選。

連挾持自己人咁絕嘅方法都做得出,邊有人敢唔驚你?係咪?所以我相信香港人一定會得到最後勝利,全世界人都要跪低!

加油!每個愛香港嘅香港人!
法蘭克 發表於 14-8-2019 10:53 PM
做法不完美,但可接受,可以再改善。

人地解釋左了,你班人組織咁好,背後又有人教路,正面交手捉到策劃者?
暴力極端行為係犯法的,就算派卧底去捉你個幕後主腦,又有咩問題?
班示威者係咁換衫你又唔講?帶住口罩犯法你當佢地英雄?
你有無見到班人點樣圍警察?放火?用武器傷人?打市民?破壞車輛?拆交通燈?
做咁多有破壞無建設既野,講咩理想都難以說服人。警察唔制止佢地邊個制止?
shiufon 發表於 15-8-2019 01:09 PM
其實真係冇問題的,與其委曲求全,成為邪魔國家下嘅家畜,大家寧可放棄安穩,挺起胸膛做個真正的人。

塞地 ...

其實你覺得香港有咩籌碼同中國講數? 靠外國勢力? 咁外國勢力搵唔到著數又點解要幫香港? 你真係天真到外國幫香港係出於正義, 出於同情? 人哋係想令中國添煩添亂呀, 搞到大大鑊後就可以全身而退話自己無講過幫香港呀, 香港問題應該自己解決啦......

雖然你可能唔啱聽, 但制度上事實上, 香港的自由度係中國決定 (香港係中國一部份現階段係無法改變, 要改變除非你覺得香港有能力打贏中國), 中國只會受軟唔受硬, 你越反抗, 自由咪收得越緊囉, 你估中國真係驚外國企業撤離香港? 外國企業係睇錢, 撤資香港, 中國話歡迎外企直接投資中國, 唔洗再經香港啦, 到時死都只係死香港, 唔係死中國
newnov 發表於 15-8-2019 01:19 PM
人地解釋左了,你班人組織咁好,背後又有人教路,正面交手捉到策劃者?
暴力極端行為係犯法的,就算派卧 ...

我跟你的見解差唔多
toylover 發表於 15-8-2019 01:40 PM
其實你覺得香港有咩籌碼同中國講數? 靠外國勢力? 咁外國勢力搵唔到著數又點解要幫香港? 你真係天真到外國 ...

師兄你睇晒我兩段話,相信會明白我講乜。
toylover 發表於 15-8-2019 01:40 PM
其實你覺得香港有咩籌碼同中國講數? 靠外國勢力? 咁外國勢力搵唔到著數又點解要幫香港? 你真係天真到外國 ...

原來依度都幾多犬儒「智者」架wo 下面條片啱你地睇啊

https://www.youtube.com/watch?v=2cMQAIp9kjU&t=721s
newnov 發表於 15-8-2019 01:19 PM
暴力極端行為係犯法的,就算派卧 ...

果個叫臆想同推測,唔係解釋,btw多謝你讚賞班細路組織好,但可惜我自己覺得好混亂,去過一兩次和理飛,去到根本無人知應該做咩,各有各講,消息又多,睇少D大陸妖魔化新聞。
你有咩證明到個卧底唔係帶頭搞事既先,你個前設搬開左先。
你有無證明到換衫果班係示威者,同埋換衫就係搞事個班,我無當人地係英雄,唔好屈我,我睇唔起警察當自己係英雄,唔一定要當人地係英雄,我無神聖化件事,呢個世界無英雄。
你有無見到警察重傷或者死?警察跌親出假新聞話中汽油彈你又睇唔睇到?放火係警察定示威者?用武器傷人既警察傷得仲多,仲有721白衣同811藍衣?我朋友workshop係荃灣,睇住窗樓下追人黎斬。打市民?邊個市民比人打,你講個記者?破壞車輛就唔岩喇,拆交通燈呢就得幾盞,主要都係政府自己落order熄。

大陸生活好果D說話呢?地平說,大家成年人講野之前睇多D資訊考究下先。
政見從來唔係問題,係問題我就唔會上過大陸做野喇,但唔好扭轉黑白,係人都知香港遲早比大陸吞,但呢家咁囫圇吞棗既吞法真係好樣衰。
睇見某樓呢句真心好笑

"你估中國真係驚外國企業撤離香港? 外國企業係睇錢, 撤資香港, 中國話歡迎外企直接投資中國, 唔洗再經香港啦, 到時死都只係死香港, 唔係死中國"

打飛機前都做下功課,大陸係香港開幾多假公司,幫北韓/伊朗資助,都重未計移民外國班退休官員家屬走資外國,無香港唔緊要?
埋没良知,畜牲不如啊。。。。
呢個世代,狗頭人身的警察可以話係絕配
chlycab 發表於 15-8-2019 02:28 PM
睇見某樓呢句真心好笑

"你估中國真係驚外國企業撤離香港? 外國企業係睇錢, 撤資香港, 中國話歡迎外企直接 ...

你都做下功課先啦, 收緊香港自由只針對民生, 你估關商界事咩? 只會令外國企業認為香港國際地位降低, 營商環境變差而撤資

咁關大陸公司走資咩事? 要走資理鬼得你香港人有冇自由咩? 未來香港只靠大陸走資維持經濟繁榮來自 high?