Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 警。狗

[複製鏈接] |關注本帖
其實呢刻已經無咩好講,大家已經將睇法刻晒係心同骨到,無討論空間架啦,即使對邊有更多證據,即使真相點係,你都只會信自己所相信個邊,
我只可以講,邊面都好,請唔好永遠以為自己個邊就係正義個邊,正因為而家咁水深火熱先要打開雙眼睇清楚咩人係鬼.咩野真咩野假

諗諗有咩人從一開始就將反送中定義為反中,企係反獨大義立場將兩面對立升溫,最後想用咩手段令局勢平定,目的係咩
去到今時今日仲想用外國勢力解釋,好老實講除左某部分人,幾時佢地有打過獨立旗號?

最後想講,唔搞咁9多野,大部份人會自己愛國架啦.香港好多港豬架(me)
toylover 發表於 15-8-2019 04:04 PM
你都做下功課先啦, 收緊香港自由只針對民生, 你估關商界事咩? 只會令外國企業認為香港國際地位降低, 營商 ...

"收緊香港自由只針對民生, 你估關商界事咩? "

再笑多次,如果係咁,林鄭未講"壽終正寢"前,香港d外資佬走出黎出聲做咩

我當初笑唔係因為閣下中立或者支持警察,因為我本身都中立

講返少少之前,"中國話歡迎外企直接投資,香港就死得"

咁2017-2018年撤出(或者叫下跌)中國既又係咩投資? 北京猿人投資?

另外,如果直接投資咁好,香港一早死左,駛等你上面果句?

至於"要走資理鬼得你香港人有冇自由咩? "

大陸直資下跌就係因為呢個原因啦

笑,係因為你諗野/表達既方式,不是立場
edmund 發表於 15-8-2019 01:49 AM
"警察唔做野唔通你去做?"

呢句說話一睇就知, 你是外國朋友, 你似乎完全不知721元朗和811荃灣的事情

你梗係未响新聞睇過
美國白人警察槍殺黑人唔洗負法律責任
呢一類新聞
香港尐後生真係好天真好幸福
shiufon 發表於 15-8-2019 01:09 PM
其實真係冇問題的,與其委曲求全,成為邪魔國家下嘅家畜,大家寧可放棄安穩,挺起胸膛做個真正的人。

塞地 ...

放棄安穩製造暴亂

塞地鐵,塞機場,所到之處店舖被停業
脅持市民
咁唔係邪惡嘅惡役做嘅嘢嚟咩?

為咗要做到要唔可能讓步嘅敵人
邪惡共產黨讓步
林鄭下台,五大訴求會全部實現,
習總俾香港有真普選。

咁同多9餘有咩分別?
無意義嘅破壞係正義嘅行為?

編文曲到圓呀師兄XD
ZZGverka 發表於 15-8-2019 04:44 PM
你梗係未响新聞睇過
呢一類新聞

原來新聞會報? 丫係喎, 美國丫麻
呢D新聞香港唔會報架, 呢位美國師兄
你來元朗, 荃灣玩, 自己小心啦
ZZGverka 發表於 15-8-2019 04:44 PM
你梗係未响新聞睇過
呢一類新聞

分別係在於,呢個問題一直爭取緊公義,唔會講既人都被消失,講都唔比講然後同你講國家好和平好美好。

再來一個良心好警,雖然俾被洗腦了,但最後都能找回人性,保護市民

其實行錯左係可以行番轉頭,指令係死,良心是生

唔好忘記當初入行誓詞,總有一日會走出現時困局

我城的,一念天堂,一念地獄,看您們的做法了
newnov 發表於 14-8-2019 09:14 PM
唔除口罩,濫用私刑的都係真英雄?
其實諗真 D 我覺得再互相指責都係無意義,根本講唔到道理,成件事變左 ...

咁你覺得點解D差佬唔放个委任証喺制服上??
edmund 發表於 28-7-2019 06:42 AM
SUPPORT樓主, 引曬成班支持黑社會的人出來, 想不到有這麼多黑底人士玩玩具呢, 而且喜歡的是特攝英雄, 真矛 ...

好中,明明特攝英雄就係正當代表
sk9091 發表於 15-8-2019 01:58 PM
原來依度都幾多犬儒「智者」架wo 下面條片啱你地睇啊

https://www.youtube.com/watch?v=2cMQAIp9kjU&t= ...

一句"犬儒"小過嚟然後貼條片狂小尐"中立"嘅人
我肯定你回文嗰陣
你根本冇認真睇過人哋講咩諗過人哋講得合唔合理
一唔啱自已立場就直接小嗰尐人

假借 討論玩具 來講政治,借 反送中 又變港毒/真普選

未又係黃屍們一向
自以為聰明,幼稚式自High宣傳手法技兩

咩野先係對錯,你地點宣傳,老屈,都改變吾到我地大多數  和平/良好市民 既價值觀

哩度係玩具討論區,要講政治,可以去吹水區

吾係講玩具既,吾該版主處理一下

ZZGverka 發表於 15-8-2019 10:59 PM
一句"犬儒"小過嚟然後貼條片狂小尐"中立"嘅人
我肯定你回文嗰陣
你根本冇認真睇過人哋講咩諗過人哋講得合 ...

咁樣分享我覺得有意思既片 叫做「小」人地 ching會唔會太玻璃心啊  
我覆得果兩句 你又肯定我依樣果樣 講到好似好了解我咁wo
我認真睇過你覆人D咩喇 咁你又認真睇完條片未啊 ?覺得條片長我建議你 16分鐘左右開始睇 你睇下你既唸法係咪片入面所講果種人 ?貼多次比你

https://www.youtube.com/watch?v=2cMQAIp9kjU&t=731s
toys991 發表於 16-8-2019 01:02 AM
假借 討論玩具 來講政治,借 反送中 又變港毒/真普選

未又係黃屍們一向 自以為聰明,幼稚式自High宣傳手法 ...

你地係大多數?
大多數香港人支持黑社會???????????????????????
sk9091 發表於 16-8-2019 01:32 AM
咁樣分享我覺得有意思既片 叫做「小」人地 ching會唔會太玻璃心啊  
我覆得果兩句 你又肯定我依樣果樣 講 ...

我覺得佢地唔係唔肯救火,係好多人都未認同屋企著緊火,反而覺得示威者放緊火,由其係既得利益者,佢地生活過得越好越反對你反對,而家呢個火根本係分level,高level玩家基本會預設見唔火,所以點解好似講極都講唔明

補充多句,有人可能覺得同一間屋屋企著火總有一日會燒上屋頂,唔會架,佢地覺你地未係個火囉,而家佢地未用佢地方法救緊火囉, 底層所見到個d火係永遠唔會燒上去架,只會燒死下面個班,燒死又再生生完又燒過Loop
香港就係咁