Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2020年1月 NXEDGE STYLE 龍星丸

[複製鏈接] |關注本帖
k_dash 發表於 27-8-2019 05:32 PM
其實NX魔神都插得幾厲害 (真係得NX龍王叫賣得好), NX戰神開賣一個月低見過150, NX邪虎, 龍神都試過插到穿2 ...

小弟見到肥趣賤賣幻神丸,仲要賣13x真係嚇親,出咗唔夠一個月就要劈價,NX魔神系列前景堪虞。
小弟只希望佢捱到出埋邪戰角先好死line。(雖然小弟好唔滿意NX版邪戰角個造型,但真係等咗好多年,都係入咗先講)
THOUTHER 發表於 27-8-2019 10:41 PM
小弟見到肥趣賤賣幻神丸,仲要賣13x真係嚇親,出咗唔夠一個月就要劈價,NX魔神系列前景堪虞。
小弟只希望 ...

NX邪戰角肩部啲尖位短又圓, 無哂霸氣, 但官方產品so far得佢一隻, 唔買唔知等到幾時....
NX幻神其實出得幾好, 真係衰太少眾, 肥趣個價真係插得離譜, 旺角同一時期仲賣緊200樓上佢居然插咗咁多, 後邊3隻仲keep住未入魂限其實已經係奇蹟, 依家就睇下佢捱到幾多隻 (幽靈合體出唔出得成真係一半半, 呢隻嘢我諗入魂限都未必收到幾多order, 又唔係好似當年果隻咁分到體, 純粹大舊可動又唔會好得去邊, 就算出得成都真係賣比fans之作)
laiken 發表於 27-8-2019 03:08 PM
聖鬥士DDP最可惜嘅地方係冇聖衣形態,所以唔算係百分百細版聖衣神話,所以吸引度點都差d ...

依set 野變吾番聖衣型態之外,仲要食埋建築物咁阻地先衰。。
如果改為聖鬥士和建築物分開賣會吾會好D。。。
又登入唔到 發表於 28-8-2019 01:31 AM
依set 野變吾番聖衣型態之外,仲要食埋建築物咁阻地先衰。。
如果改為聖鬥士和建築物分開賣會吾會好D。。 ...

DD本身係想賣情景, 切返十二宮出嚟係佢gimmick, 會爆死成咁主要係產品太低質 (可動流到hihi已經夠死)
又登入唔到 發表於 28-8-2019 01:31 AM
如果改為聖鬥士和建築物分開賣會吾會好D。。 ...

冇錯,其實除咗香港,宜家日本都應該係,有幾多人間屋有咁大地方display曬,如果真係出曬12宮...
k_dash 發表於 28-8-2019 10:06 AM
DD本身係想賣情景, 切返十二宮出嚟係佢gimmick, 會爆死成咁主要係產品太低質 (可動流到hihi已經夠死) ...

見明眼人(明就明,吾明當係名算啦)吾少套DD都係百元鬆D
,現在仲有冇就吾知。。
係人物就建築太細又不能拆甲和變聖衣星座型態,否則當買食玩都抵。。。。
k_dash 發表於 28-8-2019 10:06 AM
DD本身係想賣情景, 切返十二宮出嚟係佢gimmick, 會爆死成咁主要係產品太低質 (可動流到hihi已經夠死) ...

場景唔係問題, 但十二宮條路又唔同劇中條路
yugi 發表於 28-8-2019 10:56 AM
場景唔係問題, 但十二宮條路又唔同劇中條路

又要玩情景但又想多兼用parts結果就變成唔湯唔水, 呢度偷啲果度減啲諗住啲die hard fans會賣帳, 結果就變成死貨...
THOUTHER 發表於 27-8-2019 10:41 PM
小弟只希望 ...

咁幻神丸始終唔算係好重份量嘅主角機,如果唔係要儲齊四部主角機,就唔會想入手。就好似如果聖衣神話ex出5小弱龍珠SHF出餃子彌太郎咁...
ネクスエッジスタイル [MASHIN UNIT] 龍星丸

価格:5,280円(税10%込)
発売日:2020年01月

暗黒空間での戦闘を経て成長したワタルの力に呼応し、新星龍神丸が転生した姿。
本体のゴールドは彩色で表現。
もちろん飛龍形態にも変形できる!ハッキシ言って、超おもしろカッコいいぜ!!

手に取りやすいサイズ感でありながらプロポ―ション、可動も抜群。
おなじみの光龍剣を振り上げるシーンもダイナミックにポージングできる!
差し替えで飛龍形態を再現可能!

■商品仕様
全高:約90mm
材質:ABS、PVC製

■セット内容
・本体
・交換用手首左右
・光龍剣
・「変化飛龍」用差し替えパーツ一式
・専用STAGE一式

https://tamashii.jp/item/13039/

stonekeung01 發表於 30-8-2019 02:08 PM
ネクスエッジスタイル [MASHIN UNIT] 龍星丸

睇完官方清晰圖, 大概知道個變形係點: 肩部龍瓜係換上去 (分人形同龍形), 龍翼係加上去, 拳頭要拆出嚟, 腳位反咗上去, 龍頭反咗出去之後要加part cover返個凹位, 人頭同NX龍王一樣係無縮入設計
廿年前的模型都幾乎是吾使拆件可變形。。。現在反而。。
當要靚對翼要拆,拳頭整大了又要拆。。。
龍爪又要。。。。。。

又登入唔到 發表於 30-8-2019 10:49 PM
龍爪又要 ...

呢個就係我點解咁唔鐘意NX魔神的原因, 明明原設變形唔係複雜但又好依賴換件, 換咗件又唔見得外形提升咗幾多, 出咗3隻變形魔神, 得邪虎係可以接受, 其餘2隻都係唔係麻麻哋...
又登入唔到 發表於 30-8-2019 10:49 PM
龍爪又要 ...

呢個就係點解我咁唔鐘意NX的原因, 明明魔神個變形設定又唔係複雜但又要咁依賴換件, 最初以為因為NX細隻先要咁, 點知原來同當年模形版本差唔多大, 咁樣真係堅退步