Toysdaily 玩具日報

樓主: benbenben4213

[分享討論] 黑衣。勇武。自由人

[複製鏈接] |關注本帖
shiufon 發表於 3-9-2019 06:00 PM
嘩!賓賓賓師兄呢個帖實在太應景,一定要回覆一下!

「幪面超人BLACK」是一套小弟非常喜歡的作品,然而我 ...

異色版Black
老任Game版嘅Final Boss
shiufon大一留言就意味深,有趣有趣
ZZGverka 發表於 3-9-2019 08:39 PM
突然話有人被殺係好嚴重嘅指控
冇證據唔好9up好喎

Sorry呀,我錯了~警察無殺人!
成2打警察又緑又速龍圍住個無反應既人,
唔比記者同醫生過去,趕人返地面、
原來呢真係唔係打死人,佢地只係準備BBQ燒雞翼,
個男仔只係食得太多綿花糖食到嘔
飽得溢訓下覺,
絕對唔係死人~
仲有呢港鐵係為市民健康著想百年一遇進行封站大掃除
一粒塵一滳口水一個指膜一滳血
全部清光
實在太令人感動我只好係太子站門口放下白花感恩

唉、又一單、又係太子、斷頸昏迷同殺的士佬手法一様
大家見到警犬行開10米啦
隨時3日殺2人

Rider Black post 要支持

勇 發表於 3-9-2019 05:54 PM
人地Black是保護世界,你就用嚟歌頌破壞香港設施的暴徒。你可見過Black掟磚?掟汽油彈?週圍塗鴉?週圍拆野 ...

師兄字字珠璣~~

不如改改: (乞兒。庸武。是流氓)

提外話:
作為奸角就要有奸角的風範,無惡不作,不怕死,不怕坐監,敢做敢認 !!! 雖然動漫中都要有二打六的無賴奸角配襯...。

同埋....做完壞事大喊: ((香港人加油,,,光復乜乜!革命乜乜!))~~大哥呀,唔好拖全港人落水啦,你要做咪做,唔好事前事後強加罪名比全部人吖~~憑咩代表香港人咁做呢?屈機呀?((邪教式洗腦對白咁=,=真神萬歲信真神得永生不信者亡))。

有時 (支持及認同) 都係一種罪。
wiswis 發表於 3-9-2019 06:21 PM
唔講政治,小弟覺得論黑衣人造型做得最唯妙唯肖應該係3A的TOMORROW KING!

今日玩 3A 真係特別正,例如呢隻獨眼女就非常應景。
呢D相係幾年前影o既,原本諗過再拎佢同隻小丑魔警出o黎影下相放上網,不過呢單始終係悲劇,都係唔想亂抽水。

大凱撒 發表於 3-9-2019 08:39 PM
上次CHING出個特搜警狗被騎刧,在下正感意興闌珊。感謝CHING又出靚相POST,仲要係在下一級棒熱愛BLACK。

...

多謝大凱撒兄入黎分享支持,小弟就係想多 D 朋友分享玩具相及留個言,支持我們身邊默默付出的自由人,無論是和理非和最前線
希望大家明白,畢竟呢度係分享玩具網站,無相分享有點意講不通,也令 TD 管理員們難做 (其實已經很多謝管理員們容許小弟任性了一次)

自問廢中﹐唔敢做最前線,只好用和理非手法表達心中所想

呢度能容納反對聲音,只想雙方都用和理非態度看待事情,因為大家都係同處香港,坐同一條船,最尾都係想個香港好既

來吧,大家都用玩具相來表達,支持香港

香港加油,香港人加油

nela 發表於 4-9-2019 02:14 AM
Rider Black post 要支持

多謝資深師兄 nela 兄入來分享支持,雖然未有一面之緣,但在 td 上也是老朋友了
Garycharm 發表於 4-9-2019 11:29 AM
今日玩 3A 真係特別正,例如呢隻獨眼女就非常應景。
呢D相係幾年前影o既,原本諗過再拎佢同隻小丑魔 ...

多謝魔魔幫手招呼朋友,figure 我唔熟,唔識搭咀
shiufon 發表於 3-9-2019 06:00 PM
嘩!賓賓賓師兄呢個帖實在太應景,一定要回覆一下!

「幪面超人BLACK」是一套小弟非常喜歡的作品,然而我 ...

shiufon 兄,多謝您的分享,小弟無睇過萬畫版,長知識了
BRS 發表於 3-9-2019 08:51 PM
正面支持自己的立場, 好過抹黑和對罵~

會增加仇恨、互相傷害的用字可免則免吧,

BRS 兄講的好,大家都有睇法,可以「和以不同」表達

今日香港仇恨深種實非黃藍雙方個人恩怨,而是呢個政府管治無能做成,要恨就恨這個傀儡政府好了

icyhugs 發表於 3-9-2019 08:55 PM
support support
南光太郎仍是我最愛的幪面超人人間體

多謝 icyhugs 師兄支持