返回列表 發帖
[ 隱藏 ]
原帖由 一年戰爭高達迷 於 11-8-2008 13:28 發表

喂!靚仔!重乜揾我隻失敗作介紹比人呀!
我嗰隻勁多錯處架!教懷人啦!
你嗰隻先堅呀!1/144 MSV 黑色三連星渣古, 勁難攪都比你攪到!
佩服佩服

兩位大大既手工同技術, 對小弟黎講已經係神技, 有大把野要學~~~

原帖由 ZEONIC 於 11-8-2008 12:37 發表
多謝! 我會繼續努力去完成這個MSV-High Grade化嘅夢。
不過早排又入咗啲貨,以我嘅龜速進度,真係有排先至完成。

係咪即係想將全部 MSV HG 化???
大大既龜速係因為太 detail , 同小弟即真正龜速唔同 (隻紅雞仲執緊.... )

好正, I like it

Thanksfor sharing, it's good skill.

原帖由 kent 於 12-8-2008 09:54 AM 發表
就以當日交件時之我所見,ZENNIC兄既三連星,如果無記錯既話,應該係唯一一隻HGUC既三連星,見到第一個感覺係,成件作品,用色好準好SHARP,好乾淨,手功好好!再細心睇其細部處理,我更加肯定我既觀點,我個人特別喜 ...

多謝kent sir捧場!
引擎既修正係參考"模老襯"嘅做法,唔好郁啲就換哂佢;一方面算係為環保出番丁點力(真係好丁點下 ),另一方面換哂八個引擎都幾金下,而且不一定啱size。

ZEON Mobile Suit Manufacturer

原帖由 NeoZeon 於 12-8-2008 01:57 PM 發表

係咪即係想將全部 MSV HG 化???
大大既龜速係因為太 detail , 同小弟即真正龜速唔同 (隻紅雞仲執緊.... )

NeoZeon兄嘅拋光技術亦相當好呀!
想係咁想,要知呢一個係夢,不一定能實現,盡力而為吧!

原帖由 ten 於 12-8-2008 01:58 PM 發表
好正, I like it

Ten兄,你果啲未仲正!

誠意推介天下人!不容世俗人毒我!

[ 隱藏 ]
隻黑三帶點小肥,改得好有舊MSV味道,。

如果你夠時間做埋舊化我覺得會仲型仔﹗

回覆 39# 的文章

"肥"因為用咗HGUC做主體嘅原故吧!若果用HG(08小隊)外形會瀟灑啲(ball_kei嘅炮渣)。
舊化呢家嘢暫時不敢踏足,爉撻同舊化都係一線之差;都係搞好啲上色先。
你隻MS-06Z真係非常掂 !開頭我都覺得上身有修身的必要,依家睇落又ok!或者喺條腰加長咗,改變咗身體嘅比例掛。

改得幾有當年大河原邦男幫MG畫嘅06R設定Feel

回覆 41# 的文章

多謝欣賞!
也在此謝過各位大大嘅回覆。

請問樓主今年有沒有新作讓大家欣賞?

回覆 43# 的文章

今年冇參賽,所以......